Advertisement
Ispunjen život

Bojni odred Naranča

Savršena bedra i pozadine boje breskve , kao ukradene iz gliptoteke, retuširana i fotomontirana, opominju nas naših zimskih grijeha i pozivaju na pokoru, uglavnom financijsku

Bojni odred  Naranča

Počelo je. S prvim zrakama toplijeg vremena. S probnom vožnjom na ljetnim gumama. Sa novom cijenom korneta od burbon vanilije.  Prije prvih sadnica pelargonije na tržnici. Prije nego što smo provjerili je li lanjske balerinke mogu proći  još jednu sezonu  - prije nego smo se uopće dosjetili gdje bi se one mogle nalaziti. Prije nego smo se usudili pomisliti da nam ipak slijedi promjena veličine kupaćeg kostima, barem donjeg dijela.

Terorizam bez granica. Diktatura bez usporedbe. Maltretiranje najgore vrste, i to ono fino, skriveno, soft maltretiranje koje vrišti sa visokosjajnih stranica ženskih magazina, pršti sa ženskih portala  (a, molim vas ...ako niste znali , imaju muški i ženski portali...?) i sprema se skočiti na vas sa reklamnih plakata. Savršena bedra i pozadine boje breskve , kao ukradene iz gliptoteke, retuširana i fotomontirana, opominju nas naših zimskih grijeha i pozivaju na pokoru, uglavnom financijsku , kako vidim.  
 
Borba protiv celulita. „Naša borba“ – o da, samo naša- , eto nam kapi kiše po emancipaciji i feminizmu sa prvim tračcima sunca.  Možda bi čak trebalo praznik „Dan žena“ prenamjeniti u sezonski pojam „Polugodište žena“, jer žestina te borbe baca i nekadašnje rimske legionare u sjenu.
 
Vidim nazive anticelulitnih  tretmana koje moram potražiti u rječniku, a sve me strah jer me asociraju na neke laboratorijske procese. Što li će to ispasti od nas nakon što platimo božemesačuvajkolikokuna i još važnije, hoće li to trajati barem do druge pučke veselice na rivi? A da se možda ipak latimo provjerenih domaćih pripravaka i popijemo šalicu tople vode ujutro, šalicu hladne u podne  a navečer se naizmjenično istuširamo toplom i hladnom vodom nakon što smo se omotali pastom od kuhanih kopriva te čišćenjem kupaonice nakon tog performansa izgubili više kalorija nego u teretani ?
 
Premier liga, popunjenost kapaciteta u Remetincu, promjena zakona o udomiteljstvu, povrat poreza – sve pada u drugi plan pred ovom borbom koja izaziva strahopoštovanje od sjeverne do južne zemljine polutke.  Ne znam koji od ponuđenih borbenih preparata na tržištu djeluje za sve nas koji (e) se ne bavimo redovno sportom, ne pijemo dovoljno vode i svesrdno griješimo sa nekvalitetnom prehranom.  Možda onaj, za koji možemo negdje u fusnotinoj zvjezdici pročitati da je najprodavaniji protekle godine.?  A to nije sigurno Dior Svelte, to nećete nigdje pročitati, jer si taj može priuštiti pet posto žena. Dakle, onaj koji si prosječna Hrvatistanka može priuštiti, nakon što pobere sve koprive sa susjedne livade.  I onda se može uvjeriti da „stvarno djeluje , jer ona to zaslužuje „  i ništa više od toga.
 
Nebitno tko ste i što ste, da li hodočastite na Zavod mjesečno ili vam se posrećilo da ipak imate mjesto pod radnim sunce, da li ste akademska građanka ili pospremate za tim istima, jeste li među avangardnom ljevicom ili uškrobljenom desnicom, ono najvažnije što definira ženu sa prvom kuglom sladoleda  je : gdje je  on, skriven pod eufemizmom „narančina kora“, na vanjskoj ili unutarnjoj strani , na trbuhu ili na dičnoj pozadini , ispod , iznad ruke ili iza uha. U društvu u kojem  smo jedino uspješno uskočili u vlak prolaznih vrijednosti u pokušaju da se uključimo u moderni život  i priključili se pastvi koja  strahuje od neprihvatljivih grijeha starosti i debljine, ono što definira ženu  je centimetar nezategnute kože.  Školovanje, rađanje, podizanje obitelji, žrtvovanje, stvaranje  - sve to nakon tog centimetra .
 
Kako da ne, pravac po milku s rižom i na kauč sa knjigom.
 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se