Nutricionizam

bio&bio cafe - dobra priča o kavi

Povodom Međunarodnog dana kave, u bio&bio cafeu predstavljena je organska fair trade kava u kojoj se uživa svim čulima, ali koja nosi i posebne značajke kvalitete, pripreme i etičnosti

bio&bio cafe - dobra priča o kavi

Prema International Coffee Organization (2016), godišnja potrošnja kave po stanovniku u Hrvatskoj iznosi 5,3 kg. Na našim je prostorima poznata tradicija druženja uz kavu, pričanja uz kavu. Na „kavu“ odlaze čak i oni koji je ne piju jer nema bolje priče do priče uz kavu. No, postoji i dobra priča o kavi.

Od prošle godine kada su bio&bio trgovine prezentirale prvu organsku „to go“ ponudu na našem tržištu, upravo je posebna kava koja se ondje služi privukla veliku pažnju Zagrepčana. - bio&bio sinonim je za beskompromisnu kvalitetu, posvećenost i edukaciju. Tako pristupamo i našoj kavi koju Cogito Coffee Roasters posebno odabiru baš za nas - rekla je Žana Hinek, voditeljica poslovanja bio&bio trgovina.

Kava s kojom treba znati kako

Specijalisti za kavu pomno odabiru izvore s obzirom na način uzgoja, vrstu, sezonu i tlo na kojem se uzgaja. Cijeli proces od plantaže do šalice prati se i kontrolira te svjesno odabire da bude cjelovit i kvalitetan u svakom koraku. Kava se kupuje u sezoni, a svježina zelenog zrna je presudna za kakvoću finalnog proizvoda. Kada je kava kupljena, prži se s pažnjom kako bi se očuvalo i naglasilo ono najbolje u njoj. Pržena kava najbolja je 5 do 20 dana nakon prženja i u tom periodu se poslužuje. Ovu priču o kavi odlikuje i vrsnost u pripremi te su svi bio&bio baristi prošli trening kako bi stekli vrsnost u pripremi kave.

bio&bio cafe - dobra priča o kavi

- Naši educirani baristi ne kuhaju i ne prodaju kavu, oni vole kavu. Zaljubljeni su u njezinu priču i kvalitetu koja stoji iza nje, a pripremaju je na način i prema protokolima koje su usvojili na stručnoj edukaciji - naglasila je Žana Hinek. U bio&bio cafeu služi se fair trade organska kava iz Hondurasa koja ima specifičan profil okusa: puna, čokoladna, suptilne note voća, bez gorčine. - Slatkoća je bazirana na okusu tamne čokolade, ali ima specifičnu kiselkastu notu koja je karakteristična za kave koje su pržene na ispravan način. Upravo smo nju izabrali za bio&bio jer dobro funkcionira nakon dodavanja mlijeka te Bonsoy i Oatly biljnih napitaka - rekao je Matija Belković iz Cogita.

Kava bez „gorčine“

Dobra priča o kavi je još bolja jer je jedan od kriterija odabira fair trade načelo, što znači da su svi ljudi u lancu proizvodnje ove kave pravedno tretirani i plaćeni. Ova kava je bez gorčine – u svakom smislu. Specifičan je i njezin okus, način kako se kuša, kako se u njoj uživa... Ukratko, ova priča otkriva sasvim novi pogled na kavu koji će se svidjeti onima koji su spremni zaljubiti se. I zato je ovo kava o kojoj se puno priča.

A one koji žele uživati u njezinu okusu kod kuće radovat će vijest da će od listopada u ponudi bio&bio trgovina biti dostupna pakiranja mljevene Cogito Honduras kave, pripremljene prema načelima dobre priče o kavi. Cogito Honduras kavu pripremljenu prema načelima dobre priče o kavi potražite u bio&bio trgovinama| www.biobio.hr | 0800 246 246

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.