Advertisement
Predstavljamo

Beta glukan za snažan imunitet

Beta glukan je jedinstveni polisaharid deriviran iz stanične stjenke pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae) za koji brojne studije dokazuju da pokreće snažnu imunološku reakciju u tijelu kreirajući obrambeni sustav protiv virusnih, bakterijskih, gljivičnih, parazitskih i drugih uzročnika bolesti

Beta glukan za snažan imunitet

Beta glukan je jedinstveni polisaharid deriviran iz stanične stjenke pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae) za koji brojne studije dokazuju da pokreće snažnu imunološku reakciju u tijelu kreirajući obrambeni sustav protiv virusnih, bakterijskih, gljivičnih, parazitskih i drugih uzročnika bolesti. On je također i snažan antioksidans. 

Beta glukan djeluje na dva sasvim različita načina:
 
- potiče stvaranje koštane srži, a time i proizvodnju leukocita i trombocita koji su prva crta obrane organizma
- potiče aktivaciju makrofaga – stanica koje čine „energetsku centralu“ imunološke aktivnosti, i time izaziva cijelu kaskadu događaja u organizmu pretvarajući tijelo u “arsenal obrane”.
 
Aktivirani makrofagi sposobni su pronaći, prepoznati i uništiti sve vrste uzročnika bolesti kao i sve što ne pripada samom organizmu, a također kontroliraju i aktivnost drugih stanica imunološkog sustava. Nakon dugogodišnjih istraživanja, objavljena je lista bolesti i tegoba kod kojih je upotreba beta glukana pokazala iznimnu učinkovitost:
 
- sve vrste infektivnih bolesti uzrokovanih virusima, bakterijama i gljivicama
- kronične upale
- tumorske bolesti
- hematološke bolesti ( leukopenija, trombocitopenija, anemija…)
- autoimune bolesti ( lupus, artritis, ulcerozni kolitis, psorijaza…
- sporo i slabo zacjelivanje povreda
- postoperativni oporavak
- izloženost različitim vrstama zračenja (UV, elektromagnetsko..)
- ateroskleroza (smanjuje kolesterol, sprječava nastanak plaka)
 
Zbog sposobnosti aktiviranih makrofaga da prepoznaju i unište uzročnike bolesti kao i sve „uljeze“ u organizmu, beta glukan pomaže da se organizam uspješnije odupre svim vrstama bolesti izazvanim slabošću imunološkog sustava.
Beta glukan uz to povećava djelotvornost lijekova, također doprinosi većoj učinkovitosti kemoterapije i zračenja te ublažava njihove štetne nuspojave. 
 
Beta- 1,3 D glukan- najsnažniji prirodni aktivator i modulator imunosnog sustava
 
Utvrđeno je da su obrambene stanice 7 puta aktivnije nakon aktivacije sa beta glukanom. Ekspanzija novih istraživanja djelovanja beta glukana na imunosni sustav uslijedila je nakon što su znanstvenici sa Sveučilišta Harvard otkrili specifični receptor (Dectin-1) na površini obrambenih stanica.
 
Tim otkrićem dokazano je da su makrofagi, neutrofili, eozinofili i NK- stanice 7 puta aktivniji nakon što se beta glukan vezao na receptorsko mjesto, te je time cijeli imunosni sustav snažniji u obrani organizma od bakterija, virusa, gljivica, mutiranih i tumorskih stanica, te različitih toksina koji su uzročnici bolesti. Beta-1,3 D glukan povećava imunološku aktivnost za 50-120 % unutar prvih 72-96 sati oralnog uzimanja. 
 
“Beta-1,3 glukan je istinsko čudo prirode. On može prirodno i sigurno aktivirati glavne komponente našeg imunosnog sustava. Aktivacija započinje sa stanicama makrofaga, neutrofila, eozinofila, NK-stanicama (engl. Natural Killer-stanice prirodne ubojice), te nizom pomoćnih supstancija pri čemu je imunosni sustav višestruko osnažen u borbi protiv infekcija, tumorskih stanica i različitih toksina.” 
norveški znanstvenik dr. Jan Raa

Neovisna ispitivanja pokazala su je najdjelotvorniji beta glukan vrhunske farmaceutske čistoće proizvodi i kapsulira Transfer Point iz SAD-a čiji se proizvod može naći i u svim našim ljekarnama.
 
 
 
 
 
 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se