Zdravo i fino

Beograd i Zagreb za istim stolom

U restoranu Tiara zagrebačkog hotela Aristos jučer je predstavljena Gastronomska scena grada Beograda pod voditeljskom kuhačom poznatog beogradskog chefa Jovice Neškovića

Beograd i Zagreb za istim stolom

Posjetitelji prepunog restorana Tiara hotela Aristos imali su prilike jučer uživati u bogatoj ponudi i ukusnim jelima koje je za goste restorana priredio Jovica Nešković, chef hotela Crowne Plaza 4* u Beogradu, zajedno sa svojom četveročlanom ekipom.

Nakon svečanog predstavljanja “Gastronomske scene grada Beograda u Zagrebu” i pozdravnog govora gospođe Bose Prodanović, zamjenice šefa misije pri Ambasadi Republike Srbije, gosti su iskušati čari švedskoga stola s bogatim izborom tradicionalnih jela kojima su predstavljene sve regije naših susjeda te smo uživali u Šopskoj salati, Srpskoj kiseloj telećoj čorbi, Čačanskim ćevapima s paprikom, Leskovačkim uštipcima, Beloj vešalici u maramici, Karađorđevoj šnicli, Mućkalici od svinjetine te jelima koja su se Naturalcima najviše dojmila – Belom tiritu s telećim ćuftama i Pohanim paprikama sa sirom i kajmakom. 
 
Beograd i Zagreb za istim stolom
 
"Beli tirit s telećim ćuftama je jelo u koje ide velika količina maslaca i vrhnja pa iako jelo izgleda kao da se male ćuftice nalaze na posteljici od pire krumpira, u jelu krumpira uopće nema", objasnio nam je chef Nešković, napomenuvši kako je i njemu osobno to jelo najmilije iako voli i sva ostala jela koja su pripremili za zagrebačke posjetitelje. Chef Nešković nas je uputio i da iskušamo pomalo neobičnu kombinaciju jetrene paštete i džema od šljiva (Tko kaže da pašteta i džem ne idu zajedno?), a kada smo ga upitali koje mu je naše jelo najdraže kazao je kako je dobro upoznat sa zagrebačkom kuhinjom te da rado priprema naša jela, ali da su mu štrukli ipak broj jedan. Drag mu je i grad Zagreb, kaže, te mu je neobično drago da je dobio priliku zagrebačkim gostima predstaviti kulinarsko umjeće svoje ekipe iz luksuznog beogradskog hotela Crowne Plaza.
 
Beograd i Zagreb za istim stolom
 
U jelima chefa Neškovića i njegovog tima uživajte od 12.03. do 15.03.2015. za ručak (od 12,00 do 15,00 h) te od 12.03. do 14.03.2015. za večeru (19,00- 22,00). Tijekom održavanja gurmanskih dana, u restoranu Tiara u hotelu Aristos svakodnevno će za ručak ili večeru biti na raspolaganju buffet stol s bogatom ponudom tradicionalnih juha, predjela, jela s roštilja, salata i slastica u kojima će svi moći uživati za samo 100,00 kn po osobi.  Rezervacije: Hotel Aristos, Cebini 33, 10010 Buzin Zagreb, telefon 01 6695 900, e-mail: aristos@hotel-aristos.hr. www.hotel-aristos.hr   

 

 
 
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.