Advertisement
Ispunjen život

Babe i visibabe

Još jedna društvena kronika naše čitateljice Sunrise

Babe i visibabe

Proljeće ove godine donijelo neizmjernu živost u državi. Nikad toliko zelenog u prirodi ,nikad toliko žutog u medijima, po koloritu smo zasjenili i polja tulipana u Nizozemskoj. Žučne rasprave na svim frontima, razbudile se babe i visibabe u isto vrijeme, jedne što zbog toga jer je njihovo vrijeme da navijeste , a druge jer ih je sunce izmamilo vani , te se smiju odlijepiti od turkish serija da bi u svoju ponižavajućoj  besparici  još koji put prošetale do crkve.

Tko bi rekao da je nacija koja je skoro pokleknula pred onih desetak pahulja viška zimus u stanju boriti se na svim frontovima. Vrijeđaju se voditelji u studijima, osvećuje se bivšim stranačkim kolegicama, gadi se političke oponente, telefonira se za saborskom govornicom,  jet set se razvodi na svakom uglu i maltretira nas svakim podatkom iz zajedničkog privatnog života, od nekih čak i OIB već znamo napamet ...toliko vitalnosti u našem javnom životu mi skoro tjera suze na oči  - živi smo. Živi smo i vode se borbe za preživljavanje gdje god ti medijsko oko dozvoli - u socijalnoj , političkoj i showbusiness areni. O onoj borbi za preživljavanje među vlastita četiri zida i hrpi opomena na hladnjaku da ne govorim.

I oni , već otpisani u svakom pogledu, naslikavaju se na promocijama knjiga u odijelu i smiju naciji od kojih se dio penje na one Diokieve kugle ne bi li  dobili pravo na svoj život natrag.  Vjerovatno njih, sa onakvim kolutovima oko očiju i bez concealera,ne bi ni pustilo da uđu na promociju. Ali ti isti, nisu sigurno u ovom trenutku previše zainteresirani za aktualna zbivanja na literarnoj sceni  jer su do grla u hrvatskom reality-u.

Oni mi zasjeniše čak i bezbroj Avinih dubioznih izjava iz Survivora, najavljivanog kao najopakijeg reality proizvoda  u međunarodnoj kombinaciji, koji se pokazao kao bulevar izgubljenih snova svih koji sudjeluju, jer se samo na takvom mjestu može pronaći hrpica onakvih kreštavaca. Ne znam jesu li i ti uspjeli otplatiti avionske karte do Kostarike s tim konceptom. Očito je da se svijet  vrti oko malog placa, pa je jasna logika da se takav show uvijek odvija negdje u tropskim uvjetima gdje ljudi šeću s dva centimetra materijela na sebi iako bi prilika za preživljavanje bilo obilje i u Julijskim Alpama ili na obližnjoj Kamešnici.

Puno zanimljivije naspram toga je pratiti agilni survivor koji se upravo odvija kod nekadašnjih stranačkih drugova u borbi za mjesto predsjednika stranke. Najopakiji među nijma marljivo uče engleski opet, prije jutarnje tjelovježbe proučavaju Sveto Pismo i u tišini svog doma usavršavaju svoje origami tehnike . Ovi šta su se nekoć svaka tri dana cjepili protiv gripe na javnoj televiziji, obećali su čak pokositi cijeli Jarun golog torza, ne bi li dokazali svoju (ličku) postojanost.  Čak i oni najbezbojniji su sklonili kolekcije Zagora iz srednje škole i usude se popeti na govornicu pred začuđeno mnoštvo koje pamti sasvim suprotne izjave od današnjih.  Samo čekam kada će se i oni naslikavati na promocijama knjige, sjedeći po mogućnosti u istom redu do gore navedenog.

Narod u čudu, ali opet ne toliko jer je previše zaokupljen preživljavanjem.

 

 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.
  • Babe i visibabe- komentira andrea andrea

    Hvala na ?lanku, super je!

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se