Promocije

Agrifocaccia - gastro fantazija u centru Zagreba

Nije pizza, nije focccacica, a savršena je. Možete je probati u zagrebačkom Bulldog pubu

Agrifocaccia - gastro fantazija u centru Zagreba

Bulldog pub u centru Zagreba, odnedavno je na svoj jelovnik uvrstio jedan poseban gastro doživljaj koji korijene vuče iz susjedne Italije – agrifoccaccia. Riječ je o jedinstvenoj vrsti jela koja izgledom podsjeća na pogaču ili pizzu, no tu svaka sličnost prestaje. Naime, agrifocaccia se u Italiji nudi na samo tri mjesta, na području Verone, Parme i Rima, i izrađuje po posebnoj recepturi lokalnih kuhara Marca, Elisabett, Antonia i Monie s agroturizma San Bruno della Certosa. Na navedenom seoskom gospodarstvu prvi put je isprobana ova gastro fantazija nakon čega je dogovorena suradnja i edukacija domaćih kuhara. Za pripremu se koristi posebno brašno, a izrada tijesta traje 48 sati!

Agrifocaccia je drugačija prvenstveno po tome što se za njezinu izradu koristi brašno iz Italije koje kombinira razne vrste žitarica i nastaje u tradicionalnom mlinu, a čiji kilogram stoji 35,00 kuna. Samo tijesto se priprema u više faza i njegova izrada traje gotovo 48 sati.

Agrifocaccia - gastro fantazija u centru Zagreba

Prvi se dan priprema dio tijesta koji „odmara“ 24 sata, a drugi dan se dodaju ostali sastojci, vrlo precizno i u određeno vrijeme, tijesto se potom oblikuje u pogaču i diže drugi put. Takvo bogato, mekano tijesto spremno je da se sjedini s okusima svježeg povrća ili voća u pomno spravljenom nadjevu. Agrifocaccia se peče prazna, a zatim se na tijesto dodaje nadjev, iznimka je agrifocaccia margharita na koju se mozzarella i umak od rajčice stavlja prije samog pečenja.

Trenutno se u Bulldogu mogu kušati četiri do pet vrsta agrifocaccie dnevno, s obzirom da nadjev uvelike ovisiti o sezoni i onome što je dostupno na lokalnoj tržnici - Dolcu. Agrifocaccia iz Buldoga kombinirat će tradicionalne namirnice iz Italije sa svježim domaćim hrvatskim proizvodima.

Agrifocaccia - gastro fantazija u centru Zagreba

Uskoro će se na meniju Bulldog puba naći dvanaest vrsta agrifocaccia, neke od njih su:

- Margarita (mozzarela, rajčica umak)
- Margarita (mozzarela, rajčica umak), mozzarella buffalo, pečena marinirana cherry rajčica
- Dimljena slanina, pecorino sir
- Tuna steak, karamelizirani luk
- Argentinski ribeye steak, rikula, salsa, karamelizirani luk
- Margarita, argentinski ribeye steak, rikula

Za početak u ovom osebujnom talijanskom specijalitetu moći će se uživati petkom i subotom, i to samo uz prethodnu najavu na 01 4002 077 jer se tijesto može koristiti samo jednu večer, nakon čega gubi svoja svojstva, hrskavost i kvalitetu. Važno je da obrok koji jedemo bude zdrav, ukusan i svjež jer samo takav garantira dobar završetak dana ili kvalitetan početak večeri, smatraju u Bulldogu!

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.