Advertisement
Eko dom

Adventski vijenci i novi trendovi

Ove godine adventski vijenci su načinjeni od prirodnih materijala, grančica listopadnog i zimzelenog drveća, bobica, suhog voća, zatim kombinacije prirodnih i umjetnih materijala, te u potpunosti umjetnih materijala

Adventski vijenci i novi trendovi

Već godinama na blagdanski stol ili ulazna vrata stavljate isti adventski vijenac i jednostavno ga ove godine više ne možete gledati? Onda je savršeno vrijeme da sami načinite ili kupite novi u kojem ćete uživati i vi i vaši ukućani. Iako je stavljanje adventskog vijenca na stol i paljenje po jedne svijeće svakih sedam dana duga tradicija, trendovi se mijenjaju iz godine u godinu, te donose zaista lijepa osvježenja što se tiče materijala koji se koriste, ali i dizajna.  Tako, ove su godine adventski vijenci načinjeni od prirodnih materijala, grančica listopadnog i zimzelenog drveća, bobica, suhog voća, zatim kombinacije prirodnih i umjetnih materijala, te u potpunosti umjetnih materijala. 

Ono što je definitivno najveća promjena u odnosu na protekle godine je da ove godine moderni adventski vijenci na sebi nemaju svjećice te ih većina odiše elegancijom i profinjenošću, što znači da najbolje pristaju u modernije uređene prostore. 
 
Naravno, ukoliko ne želite odustati od svjećica, uvijek možete na vijenac dodati držače za svijeće i same svijeće ili pak svijeće postaviti u svijećnjake pored samog vijenca. Zapadnjačka tradicija je da se vijenci ovjese na ulazna vrata, no dekorateri su ih preselili na unutrašnje zidove doma, gdje još više dolaze do izražaja te daju poseban blagdanski ugođaj. 
 
Bogatstvo prirodnih materijala 
 
Adventski vijenci i novi trendovi
 
Odabirom prirodnih materijala u biti se više vraćate tradiciji, nego što biste odmah pomislili, iako je dizajn moderan. Zimzelene grančice, bobice i šumski jesenski plodovi, sve su to materijali koji poželjni ove godine. Vijenci ne smiju biti pretrpani, nego jednostavni, te je poželjno da izgledaju što prirodnije.
 
Adventski vijenci i novi trendovi
 
 
Imitacija prirode
 
Adventski vijenci i novi trendovi
 
Proizvodnja umjetnog cvijeća, bilja pa i voća u posljednjih nekoliko godina zaista je postigla jednu višu estetsku razinu, što definitivno daje mogućnosti koje nisu prije postojale, a to je kreacije prelijepih adventskih vijenaca. Ne moraju to biti samo imitacije zimzelenog bilja, ako želite nešto posebno ili originalno, načinite ili nabavite adventski vijenac od šarenih bobica ili pak zimzelenog lišća, cvijeća. Poigrajte se kombinacijama kao što je prikazano na slikama, sigurno ćete biti prezadovoljni. I ono što je najvažnije. Možete ga imati u upotrebi godinama, tako dugo dok vam ne dosadi. 
 
Adventski vijenci i novi trendovi
 
 
Kombinacija prirodnog i umjetnog
 
Adventski vijenci i novi trendovi
 
 
Ako ste ipak više tradicionalni tip, ova kombinacije prirodnih materijala s ukrasima načinjenima od umjetnih materijala definitivno su izbor za vas. Nije novost da se božićne kuglice stavljaju na adventske vijence, no jedna od originalnijih ideja su lampice za božićna drvca na adventskom vijencu, što zaista može izgledati vrlo jednostavno, no s druge strane to će dati jedan decentni štih vašem prostoru. 
 
Adventski vijenci i novi trendovi
 
 
Novi ideal tradicije
 
Adventski vijenci i novi trendovi
 
Kreativnost i mašta oduvijek je izdvajala ljude od ostalih stvorenja na zemlji. Upravo zbog toga ne treba se ograničavati, istražujte, divite se i uživajte u novim idejama. Ukoliko ste ljubitelj mora, unesite njegov dašak i u svoj adventski vijenac, ukoliko volite novi i moderni dizajn, nabavite i takav vijenac. Uživajte u mogućnostima koje vam se pružaju u dekoraciji vašeg doma za vrijeme blagdana. 
 
Adventski vijenci i novi trendovi
 
 

 

 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se