Advertisement
Događanja

23.-29. 05. 2011. Hrvatski tjedan zdravlja srca

Pobrini se za svoje srce - Hrvatski tjedan zdravlja srca ima za cilj senzibilizirati javnost na prevenciju srčanih oboljenja i očuvanje zdravlja srca

23.-29. 05. 2011. Hrvatski tjedan zdravlja srca

Hrvatski tjedan zdravlja srca, koji se održava od 23.-29. svibnja ove godine u organizaciji Hrvatskog kardiološkog društva, a pod pokroviteljstvom brojnih državnih i županijskih institucija – ima za cilj skrenuti pažnju javnosti na prevenciju i bolje informiranje vezano uz srčana oboljenja. 

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u 2009. godini je u Republici Hrvatskoj od ukupnog broja umrlih osoba gotovo polovica umrla od srčanih bolesti.  Najveći broj osoba umro je od ishemijske bolesti srca što uključuje koronarnu bolest srca, akutni infarkt miokarda i druge oblike te bolesti. 
 
Osim brojnih predavanja za profesionalce medicinske struke i građane koja će se održavati za trajanja Hrvatskog tjedna zdravlja srca, organizatori su pripremili i javnozdravstvenu akciju  „VOLIM SVOJE SRCE“ u subotu 28.lipnja na Trgu Bana Josipa Jelačića od 10-13 sati.
 
Na Trgu Bana Jelačića naši će građani moći: 
 
- besplatno izmjeriti krvni tlak
- izmjeriti glukozu u krvi
- odrediti indeks tjelesne mase i opseg struka
- savjetovati se s nutricionistom, fizioterapeutom i kardiologom
- vidjeti prezentaciju kardio vježbi koje će izvoditi fizioterapeuti Poliklinike „Srčana“
- vidjeti prezentacijsku vježbu reanimacije 
 
Točno u podne članovi Udruge, studenti, učenici i građani, svojim će tijelima oblikovati znak srca, ne samo na Trgu Bana Jelačića, već i u svim gradovima u kojima će se taj dan odvijati javnozdravstvena akcija Volim svoje srce! Tim simboličnim činom poslat će se našim građanima poruka o važnosti brige za svoje zdravlje. 
 
U nedjelju, 29. svibnja na Jarunu od 10-15 sati održat će se u sklopu Hrvatskog tjedna zdravlja srca događanje pod nazivom  „TJELESNOM AKTIVNOŠĆU DO ZDRAVOG SRCA“. Uz prezentacije kardio vježbi, nordijskog hodanja, brzog hodanja i savjetovanje s liječnicima, kineziolozima i nutricionistima naži će građani moći izmjeriti krvni tlak i odrediti indeks svoje tjelesne mase. 
 
Točno u podne počinje utrka „HODAJ I TRČI ZA ZDRAVO SRCE“.
 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se