Advertisement
Ekologija i energija

05. 06. 2011. Sretan vam Svjetski dan zaštite okoliša!

Ovogodišnji Svjetski dan zaštite okoliša, posvećen šumama, obilježava se pod pokroviteljstvom UN kako bi nas podsjetio na važnost očuvanja okoliša za buduće generacije

05. 06. 2011. Sretan vam Svjetski dan zaštite okoliša!

Ovogodišnja zemlja domaćin obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša je Indija te se diljem Indije od 30. svibnja do 05. lipnja održavaju različite aktivnosti vezane uz podizanje svijesti o važnosti očuvanja okoliša

Aktivnosti vezane uz Svjetski dan okoliša, World Environment Day (WED), održavaju se u cijelom svijetu tijekom godine sa središnjim događanjem koje se održava 05. lipnja u Delhiju i Bangaluru gdje će se hodati i trčati maraton kako bi se obilježio ovaj dan.
 
05. 06. 2011. Sretan vam Svjetski dan zaštite okoliša!Proslava svjetskog dana okoliša započela je 1972. g pod pokroviteljstvom UN i tijekom godina postala je najznačajnijom aktivnosti za podizanje svijesti o važnosti zaštite i očuvanja našeg okoliša.
 
U tom smislu poduzimaju se aktivnosti koje potiču individualno djelovanje kao važan dio zaštite okoliša i održivog razvoja.
Svjetski dan okoliša obilježava se i zbog nužnosti povezivanja svih ekološki osviještenih ljudi koji mogu budućim generacijama osigurati što čistiju, zeleniju i jasniju budućnost.
 
I najmanji koraci u u ovoj važnoj inicijativi sve nas stanovnike Planeta približavaju što više cilju osiguranja zdravog okoliša za budućnost našeg življenja – bilo da se radi o prestanku korištenja plastičnih vrećica, agresivnih kemikalija u domu, sađenju drveta ili pak odlasku na posao biciklom umjesto  automobilom. 
 
Sve su te aktivnosti važne u smislu našeg individualnog doprinosa budućnosti Plavog planeta te vas pozivamo da razmislite koje su to dugoročne odluke kojima biste vi dali svoj doprinos. Ako još uvijek ne reciklirate, koristite plastične vrećice u kupovini ili trujete i sebe i svoje ukućane agresivnim kemijskim sredstvima u održavanju čistoće doma – vrijeme je da razmislite, a nema boljeg dana za razmišljanje od Svjetskog dana zaštite okoliša. 
 
Ove godine je Svjetski dan zaštite okoliša posvećen šumama, kao plućima naše Planete i održava se pod sloganom : Forests: Nature At Your Service (Šume: priroda na
usluzi).
 
 
Izvor: www.unep.org
 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se